Vierailut

Riikinvoiman ekovoimalaitos on avoin tututustumiskohde kaikille vierailijoille. Tule tutustumaan modernin polttolaitoksen toimintaan ja näe, miten jätteen sisältämä energia hyödynnetään kaukolämmön ja sähkön tuotannossa.

Ryhmät

– Vierailuryhmän koko voi olla noin 15-35 henkilöä.
– Tuotantotiloihin voi kerrallaan tutustua maksimissaan 20 hengen ryhmä turvallisuussyistä.
– Koululuokkia otamme vastaan alakoulun neljänestä luokasta lähtien. Koululuokilla on oltava mukana yksi opettaja tai valvoja jokaista 15 oppilasta kohden.
– Varaa aika ryhmäsi vierailulle viimeistään kaksi viikkoa ennen toivottua esittelyä vierailukalenterista.

Isommista ryhmistä voi tiedustella sähköpostilla vierailut@riikinvoima.fi tai puhelimitse 040 654 2168

Saavuttehan paikalle hieman ennen varattua ajankohtaa. Tulemme teitä vastaan ulos pääsisäänkäynnin tuntumaan.

Yksittäiset vierailijat

Tällä hetkellä emme ota vastaan yksittäisiä vierailijoita.

Varauskalenteri

Varaa aika vierailulle tästä.

Saapuminen ekovoimalaitokselle

Riikinvoiman ekovoimalaitos sijaitsee Riikinnevan jätekeskuksen vieressä Leppävirralla. Osoitteemme on Riikinnevantie 153d, Leppävirta. Katso kartta.

Vierailuilla huomioitavaa

– Varaa vierailulle asianmukaiset kengät. Korkokengät tai avonaiset sandaalit eivät ole sopivia kenkiä laitoskierrokselle. Housut ja pitkähihainen paita ovat sopivia vaatteita.
– Tuotantotiloissa on paljon portaita.

Lisätietoja

vierailut@riikinvoima.fi
p. 040 654 2168

Ekovoimalaitos

Itä- ja keskisuomalaiset sekä kainuulaiset yhdyskuntajätteet poltetaan energiaksi, kaukolämmöksi ja sähköksi Riikinvoiman Ekovoimalaitoksessa Leppävirralla.

Riikinvoima

Riikinvoima Oy on perustettu joulukuussa 2012. Riikinvoiman omistavat kahdeksan kunnallista jätehuoltoyhtiötä yli maakuntarajojen ja Varkauden Aluelämpö Oy. Riikinvoima Oy:n päätehtävänä on järjestää kierrätyskelvottoman yhdyskuntajätteen hyödyntäminen energiaksi.

Ympäristöä säästäen

Ekovoimalaitoksessa tullaan hyödynnetään tehokkaasti, turvallisesti ja ympäristöystävällisesti jätteestä saatava energia. Laitoksen suunnittelussa on huomioitu päästö- ja tehokkuusvaatimukset.